Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fløteposjert kalkun med gulrot og ingefær

Tidsbruk 20 minutter
8 ingredienser
203 planlagt
Fløteposjert kalkun med gulrot og ingefær
Klikk og dra
til kalenderen
Mildt, forsiktig varmebehandlet kalkunkjøtt med gulrot og ingefær er en uslåelig kombinasjon. Den friske, karakteristiske ingefærsmaken tilfører spenst og dybde til de søte gulrotaromaene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

180 g
Kalkunfilet
1,5 dl
Kremfløte
0,8 ts
Finrevet ingefær
1,5 ss
Smør til koking
0,8 stk
Sitron
75 g
Gulrot
0,8 ss
Smør til fresing
1,5 stk
Vårløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skjær kalkunfileten i lange strimler på ca. 60 g.
 Kok opp fløte, vann (1 dl vann pr. 2 dl fløte) og revet ingefær.

Trinn 2

Trinn 2

Legg kalkunstykkene i sausen. Slå ned varmen og trekk i 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Ta opp kalkunstykkene og hold dem varme på en tallerken under plastfilm. Kok opp væsken og tilsett smør. Kjør det hele sammen med stavmikser og smak til med salt og presset sitron.

Trinn 4

Trinn 4

Kutt gulrøttene i tynne skiver og ha dem i en kjele.
 Dekk med vann og kok opp under lokk. La gulrøttene koke i 1 minutt og hell av vannet.

Trinn 5

Trinn 5

Tilsett smør og fres det hele opp. Tilsett finsnittet vårløk og bland godt sammen. Legg gulrøtter og vårløk i dype tallerkener. Kutt kalkunstykkene opp i 2 cm brede biter og legg på. Skum opp sausen med stavmikser og hell den over. Server.

Serveringsforslag

Posjering er å varmebehandle råvarer i væske på lavere temperatur enn kokepunktet. Råvaren får en direkte og effektiv varmebehandling, men ettersom temperaturen er lavere enn ved normal koking blir den også mer skånsom.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender