Fløtegratinerte poteter

8 ingredienser
177 planlagt
Fløtegratinerte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Blandingen av griljermel, urter og hvitløk gir de fløtegratinerte potetene både mer smak og mer farge.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Poteter
2 dl
Fløte
0,5 dl
Melk
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
50 g
Revet gulost
1 ts
Salt
0,5 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 220 °C, varmluft. Skrell potetene og kutt dem i skiver á ca. 3 mm.

Trinn 2

Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, finhakket hvitløk, salt og pepper. Kok opp og la koke i 5 minutter. Ha alt i en ildfast form og dryss over revet ost.

Trinn 3

Stek i ca. 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.