Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fløtegratinerte poteter

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
23 planlagt
Fløtegratinerte poteter
Legg oppskrift
i handlelapp
Myke, deilige, ovnsbakte poteter med smak av hvitløk og ost.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Poteter
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Kremfløte eller matfløte
0,5 dl
H-melk
1 ts
Timian, hakket
100 g
Revet ost
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene, og skjær dem i skiver. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet, løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 5 minutter, til potetene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Hell blandingen over i en smurt ildfast form. Dryss osten på toppen av potetblandingen og stek ved 220 °C i ca. 20 minutter til osten er gyllen og boblende.