Fiskeveloute

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
101 planlagt
Fiskeveloute
Legg oppskrift
i handlelapp
Fisk i fløyel! Veloute er en av de klassiske, franske sausene. Navnet kommer av "velour" og sausen kan serveres til så mangt – i denne oppskriften forvandles den til en herlig fiskesuppe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 pose
Bukettblanding REMA 1000
1 pose
Hvitløksbaguetter REMA 1000
1 potte
Dill, liten
8 dl
Grønnsaksbuljong
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken og del den i biter. Stek hvitløksbaguetter etter anvisning på pakken. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med buljongen mens du visper så det ikke klumper seg.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp og ha i grønnsaksblandingen. Kok opp igjen. Legg i fiskestykkene og la den trekke i ca. 10 minutter. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server suppen med frisk hakket dill og med hvitløksbaguetter til.