Fiskekaker og nypotetsalat

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
257 planlagt
Fiskekaker og nypotetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Nypoteter får du bare noen uker i året, og da gjelder det å bruke dem godt! Som her – i en potetsalat servert sammen med fiskekaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Nypotetsalat

500 g
Nypoteter
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 pakke
Hjertesalat, 2-pk

Dressing

0,5 stk
Sitron, saften
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Fiskekaker

480 g
Fiskekaker av fersk torskefilet

Server med

0,5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 175°C. Vask potetene og kok dem så vidt møre. Vask og skyll purren og gulroten og skjær i tynne skiver. Skjær hjertesalaten i strimler.

Trinn 2

Dressing: Bland olivenolje med presset sitron. Tilsett salt og nykvernet pepper. Rist eller visp sammen.

Trinn 3

Varm fiskekakene i en ildfast form i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Kutt de kokte potetene i grove biter og vend inn strimlet hjertesalat, gulrot og purre. Hell over dressingen og vend godt. Server fiskekakene og nypotetsalaten med sitronbåter.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk dill og rømme.