Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fiskekaker og nypotetsalat

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
66 planlagt
Fiskekaker og nypotetsalat
Klikk og dra
til kalenderen
Nypoteter får du bare noen uker i året, og da gjelder det å bruke dem godt! Som her – i en potetsalat servert sammen med fiskekaker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Nypotetsalat

500 g
Nypoteter
1 stk
Purre
1 stk
Gulrot
1 pakke
Hjertesalat, 2-pk

Dressing

0,5 stk
Sitron, saften
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Fiskekaker

480 g
Fiskekaker av fersk torskefilet

Server med

0,5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 175°C. Vask potetene og kok dem så vidt møre. Vask og skyll purren og gulroten og skjær i tynne skiver. Skjær hjertesalaten i strimler.

Trinn 2

Dressing: Bland olivenolje med presset sitron. Tilsett salt og nykvernet pepper. Rist eller visp sammen.

Trinn 3

Varm fiskekakene i en ildfast form i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 10 minutter. Kutt de kokte potetene i grove biter og vend inn strimlet hjertesalat, gulrot og purre. Hell over dressingen og vend godt. Server fiskekakene og nypotetsalaten med sitronbåter.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk dill og rømme.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender