Fiskekaker med potetsalat

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
1271 planlagt
Fiskekaker med potetsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En sunn og god hverdagsmiddag med fiskekaker, potetsalat med gulrot, reddik og en frisk sennepsdressing. Middagen er på bordet innen 30 minutter, og den passer utmerket for både store og små.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Poteter (små)
2 stk
Gulrøtter
1 bunt
Reddiker
1 potte
Gressløk
600 g
Fiskekaker
1 ss
Sennep
1 dl
Olivenolje
1 ss
Smør (til å pensle fiskekakene)
2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Trinn 2

For å lage sennepsdressing: Ha sennep, eddik og sukker i en bolle. Spe på med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Kok poteter møre i lettsaltet vann. Det tar ca. 15–20 minutter. Avkjøl potetene til lune ved å la den renne under kaldt vann.

Trinn 4

Mens potetene koker: Pensle fiskekakene med litt smeltet smør og stek i ovnen i ca. 10 minutter på midterste rille.

Trinn 5

Del potetene i to til fire biter. Skrell gulrot. Skjær gulrot og reddik i tynne skiver.

Ha potet, gulrøtter og reddik over i en bolle og dryss over dressingen. Vend godt.

Trinn 6

Server nystekte fiskekaker med lun potetsalat. Pynt gjerne med litt gressløk.