Fiskekaker med potetmos, råkost og ingefærdressing

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
406 planlagt
Fiskekaker med potetmos, råkost og ingefærdressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Med blandet råkost og rømmedressing blir denne hverdagsklassikeren ekstra frisk og fristende.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potetmos

600 g
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Råkost

4 stk
Gulrøtter
2 ts
Presset sitron
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Ingefærdressing

1 dl
Lettrømme
10 g
Finhakket ingefær
1 klype
Salt

Fiskekaker

1 pakke
Fiskekaker
1 ss
Smør til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Potetmos: Skrell potetene og del dem i mindre biter. Ha dem i en gryte, dekk med vann og kok til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i gryta. Knus potetene med en potetstapper eller en tresleiv. Spe med melk mens du arbeider potetene sammen til en mos. Tilsett smør og smak til med salt.

Trinn 2

Råkost: Riv gulrøttene på et råkostjern. Ha det i en bolle sammen med olivenolje, salt og sitronsaft. Bland godt og sett til side.

Trinn 3

Ingefærdressing: Bland rømme med finhakket ingefær i en liten bolle og tilsett salt.

Trinn 4

Stek fiskekakene i smør på middels varme til de er godt gjennomvarmet. Server med potetmos, råkostsalat og ingefærdressing.