Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fiskekaker med luftig potetmos og rødkålsalat

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
96 planlagt
Fiskekaker med luftig potetmos og rødkålsalat
Klikk og dra
til kalenderen
Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fiskekaker

1 pakke
Fiskekaker

Potetmos

600 g
Nypoteter
1,5 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Rødkålsalat

2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Dijonsennep
1 ts
Spisskummen
500 g
Rødkål
1 stk
Appelsin
2 ts
Sukker
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Ha fiskekakene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 15-20 min.

Trinn 2

Kok opp vann i en kjele. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre i kjelen før du har i smør. Mos fint med en potetstapper eller en kraftig ballongvisp. Spe med melk, og smak til med salt.

Trinn 3

Bland eddik, sennep, sukker, spisskummen og olivenolje i en bolle. Kutt rødkålen i tynne strimler og vend den inn i dressingen. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt. Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i biter. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Smak til med salt. Server fiskekakene med rødkålsalaten og en raus skje potetmos.

Serveringsforslag

Rødkålrester? Lag rødkål til jul!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender