Fiskekaker med luftig potetmos og rødkålsalat

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
435 planlagt
Fiskekaker med luftig potetmos og rødkålsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Dressingen med spisskummen og sennep gir rødkålsalaten er løft. Det perfekte følget til fiskekaker!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fiskekaker

1 pakke
Fiskekaker

Potetmos

600 g
Nypoteter
1,5 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Rødkålsalat

2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Dijonsennep
1 ts
Spisskummen
500 g
Rødkål
1 stk
Appelsin
2 ts
Sukker
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Ha fiskekakene i en ildfast form og varm dem i ovnen i 15-20 min.

Trinn 2

Kok opp vann i en kjele. Skrell potetene og kutt i mindre biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre i kjelen før du har i smør. Mos fint med en potetstapper eller en kraftig ballongvisp. Spe med melk, og smak til med salt.

Trinn 3

Bland eddik, sennep, sukker, spisskummen og olivenolje i en bolle. Kutt rødkålen i tynne strimler og vend den inn i dressingen. Skyll appelsinen i lunkent vann og tørk den godt. Riv det ytterste gule skallet med et fint rivjern. Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i biter. Vend appelsinbiter og finrevet appelsinskall inn i rødkålen. Smak til med salt. Server fiskekakene med rødkålsalaten og en raus skje potetmos.

Serveringsforslag

Rødkålrester? Lag rødkål til jul!