Fiskegryte med blåskjell

Tidsbruk 60 minutter
17 ingredienser
226 planlagt
Fiskegryte med blåskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
På med blådressen – blåskjell er fabelaktig festmat, men kan like gjerne nytes som hverdagsmiddag. Og aller best smaker de nydampede skjellene nå på vinteren, før vårløsning og gytesesong.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
500 g
Torskeloin
250 g
Strimlet laksefilet
2 stk
Tomater
1 stk
Sitron
2 stk
Appelsiner
1 stk
Fennikel
1 stk
Sellerirot
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Tomatpuré
1 potte
Kruspersille
1 dl
Hvitvin
1 dl
God olivenolje
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
2 stk
Stjerneanis

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken. Damp blåskjell under lokk i en kjele med hvitvin i ca. 5 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Løft ut skjellene, sil kokekraften og ta vare på den.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær et kryss på toppen av tomatene og senk dem ned i kokende vann til skallet begynner å løsne. Ta dem raskt over i iskaldt vann.

Trinn 3

Trinn 3

Dra av skinnet, del hver tomat i to og fjern kjernene.

Trinn 4

Trinn 4

Riv skall av vasket sitron og 1/4 av appelsinene. Press saften av appelsinene.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær fennikel, sellerirot, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det i god olivenolje i en stor gryte på svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Ha i grønnsaksbuljong og blåskjellkraften, tomater, stjerneanis, appelsin- og sitronskall og appelsinsaft. Kok opp. Skjær torsken i biter. Legg torsk og laks i gryten og la det trekke i 7-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett blåskjellene, rens gjerne noen av dem. Dryss over hakket persille rett før servering.