Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fiskegryte med blåskjell

Tidsbruk 60 minutter
17 ingredienser
206 planlagt
Fiskegryte med blåskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
På med blådressen – blåskjell er fabelaktig festmat, men kan like gjerne nytes som hverdagsmiddag. Og aller best smaker de nydampede skjellene nå på vinteren, før vårløsning og gytesesong.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
500 g
Torskeloin
250 g
Strimlet laksefilet
2 stk
Tomater
1 stk
Sitron
2 stk
Appelsiner
1 stk
Fennikel
1 stk
Sellerirot
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Tomatpuré
1 potte
Kruspersille
1 dl
Hvitvin
1 dl
God olivenolje
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
2 stk
Stjerneanis

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken. Damp blåskjell under lokk i en kjele med hvitvin i ca. 5 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Løft ut skjellene, sil kokekraften og ta vare på den.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær et kryss på toppen av tomatene og senk dem ned i kokende vann til skallet begynner å løsne. Ta dem raskt over i iskaldt vann.

Trinn 3

Trinn 3

Dra av skinnet, del hver tomat i to og fjern kjernene.

Trinn 4

Trinn 4

Riv skall av vasket sitron og 1/4 av appelsinene. Press saften av appelsinene.

Trinn 5

Trinn 5

Skjær fennikel, sellerirot, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det i god olivenolje i en stor gryte på svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.

Trinn 6

Trinn 6

Ha i grønnsaksbuljong og blåskjellkraften, tomater, stjerneanis, appelsin- og sitronskall og appelsinsaft. Kok opp. Skjær torsken i biter. Legg torsk og laks i gryten og la det trekke i 7-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett blåskjellene, rens gjerne noen av dem. Dryss over hakket persille rett før servering.