Fiskegrateng med råkost

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
341 planlagt
Fiskegrateng med råkost
Legg oppskrift
i handlelapp
<p>Heit i toppen! Grateng kommer fra franske &quot;gratin&quot; og denne gratinerte fiskeretten kommer h&oslash;yt p&aring; listen over tidenes middagsfavoritter.</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Torskeporsjoner 800 g frossen Godehav
1 pose
Råkost Bama
1 stk
Blomkål
200 g
Macaroni REMA 1000
7 dl
Lettmelk Tine
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
3 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken på kjøkkenpapir og del i biter. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kok makaroni i lettsaltet vann. Kutt blomkål i små buketter og kok de sammen med makaroni de siste 4 minuttene. Skyll raskt i kaldt vann og ha det i en ildfast form sammen med fisken.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Visp eggehviten stiv.

Trinn 4

Trinn 4

Bland den hvite sausen med makaroni, blomkål og fisk og vend til slutt forsiktig inn den luftige eggehviten. Dryss over griljermel og stek gratengen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til gyllen. Server Bama Råkost sammen med gratengen.

Serveringsforslag

Smeltet smør og frisk sitron er gode tilbehør.