Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fiskegrateng med råkost

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
207 planlagt
Fiskegrateng med råkost
Klikk og dra
til kalenderen
<p>Heit i toppen! Grateng kommer fra franske &quot;gratin&quot; og denne gratinerte fiskeretten kommer h&oslash;yt p&aring; listen over tidenes middagsfavoritter.</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Torskeporsjoner 800 g frossen Godehav
1 pose
Råkost Bama
1 stk
Blomkål
200 g
Macaroni REMA 1000
7 dl
Lettmelk Tine
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
3 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin torsken på kjøkkenpapir og del i biter. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kok makaroni i lettsaltet vann. Kutt blomkål i små buketter og kok de sammen med makaroni de siste 4 minuttene. Skyll raskt i kaldt vann og ha det i en ildfast form sammen med fisken.

Trinn 2

Trinn 2

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Visp eggehviten stiv.

Trinn 4

Trinn 4

Bland den hvite sausen med makaroni, blomkål og fisk og vend til slutt forsiktig inn den luftige eggehviten. Dryss over griljermel og stek gratengen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til gyllen. Server Bama Råkost sammen med gratengen.

Serveringsforslag

Smeltet smør og frisk sitron er gode tilbehør.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender