Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Fiskeboller i karrisaus

Tidsbruk 40 minutter
11 ingredienser
676 planlagt
Fiskeboller i karrisaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Karrisausen er fiskebollenes beste venn – en litt annen vri, der barnas favorittfisk svømmer i mer eksotiske farvann.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fiskeboller Gourmet 500g Godehav
1 stk
Løk
6 dl
Lettmelk Tine
0,5 stk
Hodekål
2 stk
Gulrot
2 ss
Sitron
800 g
Poteter
3 ss
Smør
1 ts
Karri
3 ss
Hvetemel
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løken og fres den blank i smør og karri. Tilsett hvetemel og fres lett. Spe gradvis med varm melk og rør godt så det ikke klumper seg. La sausen småkoke under omrøring i ca. 10 minutter. Da skal den ha en fin kremaktig konsistens.

Trinn 2

Varm fiskebollene i sausen. Server med kokte poteter og råkostsalat.

Trinn 3

Råkostsalat: Finsnitt kål og rasp gulrøtter grovt. Bland alt sammen og smak til med sukker, sitronsaft og litt salt og pepper.

Serveringsforslag

Istedenfor karri kan du smake til sausen med f.eks. gressløk, dill eller finhakkede grønnsaker. Finhakkede grønnsaker freses sammen med smøret når du lager sausen. Erter er også godt til fiskeboller i hvit saus. Varm dem opp i sausen rett før servering.