Torskeloin med Sandefjordsmør

På denne måten – servert med klassisk fiskesmørsaus og fargerike gulrøtter – får torsken spille hovedrollen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Torsken: Skjær torskeloinen i 5 cm tykke skiver. Vask fisken og legg den i iskaldt vann. Kok opp rikelig med vann med ½ dl salt pr. l vann. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. La gjestene vente på torsken. Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før torsken tas opp av vannet.
-
Trinn 2
Persillegulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Kok opp vann med smør, sukker og salt. Tilsett gulrøttene, kok opp og la koke i ca. 7 minutter uten lokk. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene. Hell av vannet og tilsett hakket persille.
-
Trinn 3
Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann. Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, for da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.
-
Trinn 4
Server fisken med Sandefjordsmør, persillegulrøtter og mandelpoteter.