Torskefilet med bacon og potetstappe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torskefilet med bacon og potetstappe

Torskefilet med bacon og potetstappe

3.6 i snitt
Torskefilet med bacon og potetstappe

Torsken har fått sin velfortjente renessanse på norske middagsbord. Her i en saftig, ovnsbakt utgave, med en god hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
200 gr
Smårettbacon Nordfjord
1 stk
Løk
350 gr
Erter REMA 1000
1 ss
Kruspersille, liten
400 gr
Poteter
2 ss
Smør
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Balsamicoeddik
3 ss
Olivenolje REMA 1000
1 klype
Hel muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tin torsken på forhånd. Forvarm ovnen til 150°C. Krydre fisken med litt salt og pepper og brun den raskt på den ene siden i halvparten av smøret i en panne. Legg over i en ildfast form.

  2. Trinn 2

    Stek baconet gyllent i resten av smøret sammen med hakket løk og hvitløk. Smak til med balsamicoeddik.

  3. Trinn 3

    Ha blandingen over fisken og etterstek i ovn i ca. 5-8 minutter.

  4. Trinn 4

    Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i vann uten salt. Tilsett ertene mot slutten av koketiden – de trenger kun et par minutter.

  5. Trinn 5

    Sil av vannet. Tilsett olivenolje og rør kraftig til en grov stappe. Smak til med muskat, salt og pepper. Finhakk persille og dryss over til slutt.