Torskefilet med bacon og potetstappe
Torsken har fått sin velfortjente renessanse på norske middagsbord. Her i en saftig, ovnsbakt utgave, med en god hjemmelaget potetstappe.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin torsken på forhånd. Forvarm ovnen til 150°C. Krydre fisken med litt salt og pepper og brun den raskt på den ene siden i halvparten av smøret i en panne. Legg over i en ildfast form.
-
Trinn 2
Stek baconet gyllent i resten av smøret sammen med hakket løk og hvitløk. Smak til med balsamicoeddik.
-
Trinn 3
Ha blandingen over fisken og etterstek i ovn i ca. 5-8 minutter.
-
Trinn 4
Skrell og del potetene i biter. Kok dem møre i vann uten salt. Tilsett ertene mot slutten av koketiden – de trenger kun et par minutter.
-
Trinn 5
Sil av vannet. Tilsett olivenolje og rør kraftig til en grov stappe. Smak til med muskat, salt og pepper. Finhakk persille og dryss over til slutt.