Torskefilet i pita
En deilig fiskemiddag med middelhavssmaker. Kan gjerne tilberedes på grillen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg torskefileten i saltet isvann mens du tilbereder grønnsakene. Det gjør at den blir saftigere og spenstigere.
-
Trinn 2
Del tomatene i to. Press ut frømassen og ta vare på den. Skjær resten av tomatene i biter. Skyll og rens purren og skjær i tynne skiver. Finhakk hvitløk.
-
Trinn 3
Varm olje i en panne og stek hvitløk, purre og tomatfrømassen. Stek i 5-7 minutter, til purren er myk og blank. Hvis du griller, ha ingrediensene i en liten pakke laget av aluminiumsfolie og grill litt i utkanten av grillen i 5-7 minutter.
-
Trinn 4
Tørk fisken godt. Krydre fisken med timian og stek i 3 minutter på hver side (evt. ca 10 minutter i aluformen over indirekte varme på grillen) til den flaker seg.
-
Trinn 5
Varm pitabrød i en tørr panne eller på grillen. Fyll pitabrødene med fisk, den stekte purre- og tomatblandingen, tomatbiter og oliven.