Hopp til innhold

Torsk med kålrotstappe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
208 planlagt
Torsk med kålrotstappe

Så enkelt kan du lage en sunn og velsmakende fiskemiddag. Her fungerer kålrotstappen også som saus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kålrabistappe

0.5 stk
Kålrot
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Nypoteter
0.5 dl
Kremfløte
75 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Torsk

500 gr
Lettsaltet torsk med skinn
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del kålrot, gulrøtter og poteter i grove biter. Kok grønnsakene møre.

Trinn 2

Kok opp vann med salt og legg torskestykkene oppi kjelen. La trekke i 8–9 minutter.

Trinn 3

Hell av vannet på grønnsakene og press dem lett sammen for å få ut overfl ødig vann. Ha i smør og kremfl øte og mos med en stamper til en grov stappe. Evt. kan du bruke en stavmikser hvis du ønsker en fi nere konsistens. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Ta opp fisken og server med kålrabistappen.

Server gjerne med frisk dill.