Torsk med gurkemeie og dill «Chả Cá Lã Vọng»

En herlig Hanoi-spesialitet! Chả Cá er en så populær rett i Hanoi at den i sin tid ga navn til gaten der den hadde sin opprinnelse. Her serverer du den med hjemmelaget, sursøt Nuóc Châm-saus.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tin fisken. Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell og knus ingefæren med den flate delen av kniven. Finhakk ingefær, halvparten av chilien og halvparten av dillen og bland alt i en bolle med fiskesaus, gurkemeie, litt salt og pepper. Vend fiskestykkene i blandingen. La de stå å trekke til seg smakene, minimum 10-15 minutter, gjerne opp til en time.
Trinn 2
Kutt løken i skiver og stek i solsikkeolje til løken blir myk og blank.
Trinn 3
Varm opp solsikkeolje i en grillpanne. Ha i fisken og stek i ca. 2 1/2 minutt på hver side.
Trinn 4
Bland alle ingrediensene til sausen (limejuice, brunt sukker, fiskesaus, hvitløk, chili og 5 ss vann pr. 1 ss limejuice). Topp fisken med frisk dill og server med løk, kokt ris og Nuóc Cham-saus.
I Vietnam serveres denne retten også med vårløk som stekes sammen med løken.