Torsk med ertepuré og sprø poteter

Vi er heldige som har så god tilgang på torsk i dette landet! Kjenn hvordan sødmen i tilbehøret balanserer saltsmaken i fisken.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Marinert rødløk: Varm opp hvitvinseddik og vann med sukker og salt. Hell væsken over rå rødløk skåret i tynne skiver. Avkjøl.
Trinn 2
Kok potetene og hell av vannet. Avkjøl litt og kutt dem i terninger. Stek potetterningene gylne i smør og smak til med salt og pepper.
Trinn 3
Ertepuré: Kok opp ertene i lettsaltet vann. La det koke i et par minutter og hell av vannet. Tilsett smør og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Trinn 4
Kok opp vann og legg i fiskestykkene. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8-10 minutter.
Trinn 5
Server lettsaltet torsk med marinert rødløk, ertepuré og sprø potetterninger.
Tilsett evt. en skvett fløte i ertepuréen. Server gjerne med frisk timian.