Torsk med bacon, saus og surkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torsk med bacon, saus og surkål

Torsk med bacon, saus og surkål

3.7 i snitt
Torsk med bacon, saus og surkål

Hakuna Matata! Ingen grunn til bekymring, med denne oppskriften blir du familiemiddagenes ukronede loin king. Raskt går det også – når torsken er ferdigtint er denne deilige fiskemiddagen klar på bare en halvtime.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Torskeloin frossen, 4x125 g
3 stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet sjalottløk
50 gr
Strynbacon, 150g, Nordfjord
3 dl
Kremfløte
500 gr
Hodekål
0.5 stk
Sitron
3 ss
Smør til saus
1 dl
Hvitvinseddik til surkål
2 ts
Finsalt
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 stk
Knuste einebær
3 dl
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
2 ts
KARVE TORO
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tin torsken. Surkål: Ha finsnittet kål, karve, sukker, vann (3 dl per 500 g hodekål)og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta av lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.

  2. Trinn 2

    Salt torsken lett. La trekke i 15 minutter. Varm oljen til medium varme og legg torsken med den mørke siden ned i pannen. Brun godt på denne siden og lett på andre siden. Tilsett smøret og øs det over fi sken. Legg på lokk og sett til side. La trekke i ca. 4-5 minutter.

  3. Trinn 3

    Gulrøtter skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Forvell i lettsaltet vann. Hell av vannet. Smelt smøret og tilsett finkuttet bacon og gulrøttene. Surr på lav varme til gulrøttene er myke og baconet sprøtt.

  4. Trinn 4

    Sjalottløk surres i smør. Tilsett eddik og kok inn. Tilsett knuste einebær, fløte og buljong. La koke inn til 5 dl. Sil sausen.

  5. Trinn 5

    Tilsett smør og kjør alt sammen i en blender. Smak til med sitron og salt.

  6. Trinn 6

    Server med gulrøtter og bacon, surkål og saus.

Du kan også bruke ferdig surkål.