Torsk med bacon, saus og surkål
Hakuna Matata! Ingen grunn til bekymring, med denne oppskriften blir du familiemiddagenes ukronede loin king. Raskt går det også – når torsken er ferdigtint er denne deilige fiskemiddagen klar på bare en halvtime.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin torsken. Surkål: Ha finsnittet kål, karve, sukker, vann (3 dl per 500 g hodekål)og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta av lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.
-
Trinn 2
Salt torsken lett. La trekke i 15 minutter. Varm oljen til medium varme og legg torsken med den mørke siden ned i pannen. Brun godt på denne siden og lett på andre siden. Tilsett smøret og øs det over fi sken. Legg på lokk og sett til side. La trekke i ca. 4-5 minutter.
-
Trinn 3
Gulrøtter skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Forvell i lettsaltet vann. Hell av vannet. Smelt smøret og tilsett finkuttet bacon og gulrøttene. Surr på lav varme til gulrøttene er myke og baconet sprøtt.
-
Trinn 4
Sjalottløk surres i smør. Tilsett eddik og kok inn. Tilsett knuste einebær, fløte og buljong. La koke inn til 5 dl. Sil sausen.
-
Trinn 5
Tilsett smør og kjør alt sammen i en blender. Smak til med sitron og salt.
-
Trinn 6
Server med gulrøtter og bacon, surkål og saus.
Du kan også bruke ferdig surkål.