Hopp til innhold

Torsk med bacon, saus og surkål

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
262 planlagt
Torsk med bacon, saus og surkål

Hakuna Matata! Ingen grunn til bekymring, med denne oppskriften blir du familiemiddagenes ukronede loin king. Raskt går det også – når torsken er ferdigtint er denne deilige fiskemiddagen klar på bare en halvtime.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Torskeloin frossen, 4x125 g
3 stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet sjalottløk
50 gr
Strynbacon, 150g, Nordfjord
3 dl
Kremfløte
500 gr
Hodekål
0.5 stk
Sitron
3 ss
Smør til saus
1 dl
Hvitvinseddik til surkål
2 ts
Finsalt
4 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
2 stk
Knuste einebær
3 dl
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)
2 ts
KARVE TORO
2 ss
Sukker, 1 kg, Dansukker

Slik gjør du

Trinn 1

Tin torsken. Surkål: Ha finsnittet kål, karve, sukker, vann (3 dl per 500 g hodekål)og eddik i en gryte. Kok under lokk i ca. 20 minutter. Ta av lokket og kok den inn i ca. 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sukker og eddik.

Trinn 2

Salt torsken lett. La trekke i 15 minutter. Varm oljen til medium varme og legg torsken med den mørke siden ned i pannen. Brun godt på denne siden og lett på andre siden. Tilsett smøret og øs det over fi sken. Legg på lokk og sett til side. La trekke i ca. 4-5 minutter.

Trinn 3

Gulrøtter skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Forvell i lettsaltet vann. Hell av vannet. Smelt smøret og tilsett finkuttet bacon og gulrøttene. Surr på lav varme til gulrøttene er myke og baconet sprøtt.

Trinn 4

Sjalottløk surres i smør. Tilsett eddik og kok inn. Tilsett knuste einebær, fløte og buljong. La koke inn til 5 dl. Sil sausen.

Trinn 5

Tilsett smør og kjør alt sammen i en blender. Smak til med sitron og salt.

Trinn 6

Server med gulrøtter og bacon, surkål og saus.

Du kan også bruke ferdig surkål.