Torsk med bacon og posjert egg

Skall, skall ikke… Om du ikke er en drevet posjerer fra før, lærer du deg teknikken fort – resultatet både smaker herlig og ser fantastisk ut.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tin fisken. Sett ovnen på 160˚C. Kok pasta etter anvisning på pakken. Smør en ildfast form og legg i torsken. Krydre med salt og pepper. Bak fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
Trinn 2
Kok opp vann (1,5 dl for hvert egg) og eddik i en vid kjele. Knekk ett egg av gangen i en lav kopp eller lignende. Rør i vannet slik at det beveger seg i en spiral og hell raskt og forsiktig ett og ett egg langs kanten av kjelen. La eggene få trekke i ca. 4–5 minutter. Løft eggene ut og legg dem på en tallerken.
Trinn 3
Stek bacon i smør. Vend inn kokt pasta, skivet vårløk og finhakket hvitløk. Server den bakte torsken på pastaen og topp med posjert egg.