Stekt torsk med tomatvinaigrette
Vel dresset torsk! En klassisk vinaigrette er en god, eddikbasert fransk dressing som ofte kan utgjøre forskjellen på et litt kjedelig måltid og en smaksopplevelse. Enkel å lage er den også. Her får den pannestekte torsken ny, kledelig smaksdrakt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin fisken. Sett ovnen på 180˚C.
-
Trinn 2
Vask og del potet, løk og hvitløk i grove biter. Vend inn olivenolje, salt og pepper og bak alt mørt i ovnen i ca. 20-30 minutter.
-
Trinn 3
Ha salt og pepper på torskestykkene og stek de forsiktig i en panne med solsikkeolje.
-
Trinn 4
Tomatvinaigrette: Skrell og finhakk løk. Stek løken litt i olivenolje, tilsett deretter eddik, salt og pepper. Grovhakk tomat og vend det inn i dressingen rett før servering.
-
Trinn 5
Server torsk med ovnsbakte poteter og tomatvinaigrette.
Ha gjerne frisk estragon på toppen.