Stekt torsk med rødbeter og kapers
Rødbeter og torsk er en fantastisk smakskombinasjon! Og når rødbetene får følge av kapers, rosiner, persille og pinjekjerner får du et dekorativt tilbehør til fisken.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Kok rødbeten mør og ta av skallet. Skjær den i fine terninger. Kok rosiner i hvitvinseddik og vann i ca. 15 minutter til de er myke, sil av av væsken.
-
Trinn 3
Smelt smør i en panne, tilsett finhakket sjalottløk og la den bli blank. Tilsett kapers og rosinene. Smak til med presset sitron og salt. Del torskeloinen i serveringsstykker á 150 g. Stek stykkene i litt solsikkeolje på middels høy varme i en panne i 6-7 minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett smør og krydre fisken med salt og pepper. Snu torsken og stek videre i ca. 3 minutter på den andre siden.
-
Trinn 4
Vend rødbetterningene i smøret rett før servering og dryss over ristede pinjekjerner og hakket persille.
Du kan fint lage denne retten med andre typer hvit fisk. Foretrekker du laks eller ørret, kan du også bruke det.