Hopp til innhold

Stekt torsk med løk og pepperrotsalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
185 planlagt
Stekt torsk med løk og pepperrotsalat

Rot på bordet? Pepperroten er mye brukt både i Sverige og Danmark, men står altfor sjelden på menyen her hjemme. Det er synd, for dette er en veldig god smaksetter i mange retter og fantastisk til fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Poteter

300 gr
Nypoteter

Løk

2 stk
Løk, 4-pk
1 ss
Solsikkeolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt
0.5 ts
Sukker
1 klype
Pepper

Torskefilet

500 gr
Torskefilet
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
3 dl
Hvetemel
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør

Pepperrotsalat

1 stk
Isbergsalat
1 dl
Lettrømme
2 ts
Pepperrot, på tube
1 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 ts
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og kok potet i lettsaltet vann. Vask, tørk og riv salaten i biter. Sett den kaldt mens du lager resten.

Trinn 2

Skrell og skjær løk i skiver og brun den i en panne med litt solsikkeolje. Tilsett smør og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Trinn 3

Ha salt og nykvernet pepper på torskefiletene og vend dem i hvetemel. Bruk en varm panne med litt olje og stek fisken gyllen, et par tre minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av stekingen. Ta pannen fra varmen og la fisken hvile. Legg i løken slik at den holder seg varm sammen med fisken. Bland rømme med pepperrot og sukker. Smak til med salt og eplecidereddik. Bland dressingen med salaten.

Trinn 4

Server fisk sammen med løk, pepperrotsalat og kokte poteter.

Denne retten er opprinnelig en klassiker med sei som hovedingrediens. Finhakket gressløk og persille er godt i salaten.