Stekt torsk med løk og pepperrotsalat

Rot på bordet? Pepperroten er mye brukt både i Sverige og Danmark, men står altfor sjelden på menyen her hjemme. Det er synd, for dette er en veldig god smaksetter i mange retter og fantastisk til fisk.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skrell og kok potet i lettsaltet vann. Vask, tørk og riv salaten i biter. Sett den kaldt mens du lager resten.
Trinn 2
Skrell og skjær løk i skiver og brun den i en panne med litt solsikkeolje. Tilsett smør og smak til med salt, pepper og litt sukker.
Trinn 3
Ha salt og nykvernet pepper på torskefiletene og vend dem i hvetemel. Bruk en varm panne med litt olje og stek fisken gyllen, et par tre minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av stekingen. Ta pannen fra varmen og la fisken hvile. Legg i løken slik at den holder seg varm sammen med fisken. Bland rømme med pepperrot og sukker. Smak til med salt og eplecidereddik. Bland dressingen med salaten.
Trinn 4
Server fisk sammen med løk, pepperrotsalat og kokte poteter.
Denne retten er opprinnelig en klassiker med sei som hovedingrediens. Finhakket gressløk og persille er godt i salaten.