Hopp til innhold

Skreiform med potetpuré

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
910 planlagt
Skreiform med potetpuré
Skreiform med mandelpotetpuré, spinat og sjampinjong. Dette er en rett som gir fiskegrateng stor konkurranse!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Tomat- og rødløksalat

2 stk
Små rødløk
20 stk
Cherrytomater
1 ss
Balsamicoeddik
0.5 dl
Hakket basilikum
1 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt

Skreiform

750 gr
Skreifilet
200 gr
Champignon
200 gr
Spinat
50 gr
Revet gulost
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Mandelpotetpuré til skreiform

2.5 dl
Melk
500 gr
Mandelpoteter
50 gr
Smør
1 klype
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Mandelpotetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca. 15 min. Press dem gjennom en sikt eller knus dem til fin puré. Kok opp melk og smør og hell det over de moste potetene. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Ovnsbakt skreiform: Forvarm stekeovnen til 225 °C varmluft. Fjern evt. skinnet på skreifileten og kutt i biter. Legg skreifiletstykkene i en ildfast form. Kutt sjampinjong i skiver og stek i smør til vannet har fordampet. Tilsett vasket og renset spinat i pannen og stek til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Legg sopp og spinat over fisken og ha varm mandelpotetpuré over. Glatt det jevnt ut og dryss over revet ost. Bak i ovn til overflaten er gyllen og fin – ca. 15 minutter.

Trinn 3

Tomat- og rødløksalat: Kutt tomatene i to og rødløken i smale båter. Anrett på et serveringsfat. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik og hakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.