Skreiform med potetpuré

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mandelpotetpuré: Skrell mandelpotetene og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca. 15 min. Press dem gjennom en sikt eller knus dem til fin puré. Kok opp melk og smør og hell det over de moste potetene. Bland godt. Smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Ovnsbakt skreiform: Forvarm stekeovnen til 225 °C varmluft. Fjern evt. skinnet på skreifileten og kutt i biter. Legg skreifiletstykkene i en ildfast form. Kutt sjampinjong i skiver og stek i smør til vannet har fordampet. Tilsett vasket og renset spinat i pannen og stek til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Legg sopp og spinat over fisken og ha varm mandelpotetpuré over. Glatt det jevnt ut og dryss over revet ost. Bak i ovn til overflaten er gyllen og fin – ca. 15 minutter.
Trinn 3
Tomat- og rødløksalat: Kutt tomatene i to og rødløken i smale båter. Anrett på et serveringsfat. Bland sammen olivenolje, balsamicoeddik og hakket basilikum. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.