Skrei med fennikelsalat og soyasaus
Delikate stykker av skrei som flaker seg, servert med hvitløkspuré, fennikelsalat og soyasmør; enkelt som bare det – men likevel noe av det aller beste du kan lage.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tørrsalt skreien med havsalt i 20 minutter. Skyll og tørk fisken.
-
Trinn 2
Stek fisken i solsikkeolje i 3 minutter på den ene siden, snu fisken og la den ettersteke til den er ferdig og flaker seg lett.
-
Trinn 3
Skrell og kok mandelpotetene møre i usaltet vann, hell av vannet og mos dem. Kok opp melk, knus to fedd hvitløk og bland det i melken. Bland det inn i de moste potetene, tilsett smør og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Finsnitt fennikel og legg skivene i isvann. Rett før servering – tørk fennikelen, bland inn olivenolje, og smak til med presset sitron, salt og pepper. Ha finsnittet gressløk over.
-
Trinn 5
Brun smøret og skum av toppen. Tilsett finhakket sjalottløk og soyasaus. Denne sausen skal ikke koke eller piskes. Varm den forsiktig opp rett før servering.
Du kan godt bruke andre urter, f.eks. persille, estragon eller koriander.