Hopp til innhold

Salat med ceviche-torsk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 65 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
91 planlagt
Salat med ceviche-torsk

Torsk i fargerikt smaksfestfyrverkeri! Ceviche er en sitrusmarinert fiskerett med chili, som har lange tradisjoner i Sør- og Mellom-Amerika. Ser utrolig fristende ut – og smaker enda bedre.
 

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rødløk 4-pk
100 gr
Peanøtter, 350 g, REMA 1000
1 stk
Mango
3 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Avokado
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pk
Friséesalat
4 stk
Vårløk
1 pk
Torskeloin frossen, 4x125 g
3 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Tin fisken på kjøkkenpapir. Vask limen og rull dem mot skjærefjelen til de blir myke. Del dem i to og press saften ut av limen (spar litt av limesaften til å ha over salaten) og vend inn finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv. Vend fiskeskivene i limemarinaden og dryss på litt salt. La fisken marinere i ca. 40 minutter i kjøleskapet.

Trinn 2

Riv friséesalaten, høvle agurken i lange strimler, skjær tomat i skiver, mango i terninger, finsnitt vårløken og skjær avokado i båter. Bland alle grønnsakene i en stor bolle og smak til med limesaft, oliven- olje, peanøtter og litt salt. Server salaten med den marinerte torsken på toppen.

Frittert tortilla og frisk koriander smaker godt til.