Hopp til innhold

Risotto med torsk, eple og erter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
598 planlagt
Risotto med torsk, eple og erter

En grønn og frisk risotto med smak av epler, torsk og erter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 terning
Grønnsaksbuljong
400 gr
Torskefilet
1 stk
Sjalottløk
4 dl
Grøtris eller risottoris
1 dl
Eplejuice
2 dl
Frosne grønne erter
1 stk
Syrlig eple
20 gr
Revet parmesan
2 ss
Smør
8 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann og buljongterninger. Kutt torsken i terninger. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett finhakket sjalottløk og risottoris og fres under omrøring i 2 minutter.

Trinn 2

Ha i eplejuice og kok opp. Rør inn ca. 1/3 av den kokende kraften og kok sakte til risen har absorbert det meste av væsken. Fortsett med å tilsette buljongen i 2-3 omganger mens det koker sakte. Rør om av og til.

Trinn 3

Risen er ferdig etter 15-18 minutter. Da skal den være al dente – riskornene skal ha en liten fast kjerne – og tyktflytende.

Trinn 4

Vend forsiktig inn torsk i terninger, tinte grønne erter, små epleterninger, smør og revet parmesan. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 5

God og riktig risotto skal være ganske løs i konsistensen. Den skal renne litt ut på tallerkenen.

Tips!

Ha gjerne litt fløte i risottoen og topp med hakket frisk persille eller gressløk ved servering.