Risotto med torsk, eple og erter
En grønn og frisk risotto med smak av epler, torsk og erter.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann og buljongterninger. Kutt torsken i terninger. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett finhakket sjalottløk og risottoris og fres under omrøring i 2 minutter.
-
Trinn 2
Ha i eplejuice og kok opp. Rør inn ca. 1/3 av den kokende kraften og kok sakte til risen har absorbert det meste av væsken. Fortsett med å tilsette buljongen i 2-3 omganger mens det koker sakte. Rør om av og til.
-
Trinn 3
Risen er ferdig etter 15-18 minutter. Da skal den være al dente – riskornene skal ha en liten fast kjerne – og tyktflytende.
-
Trinn 4
Vend forsiktig inn torsk i terninger, tinte grønne erter, små epleterninger, smør og revet parmesan. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 5
God og riktig risotto skal være ganske løs i konsistensen. Den skal renne litt ut på tallerkenen.
Tips!
Ha gjerne litt fløte i risottoen og topp med hakket frisk persille eller gressløk ved servering.