Hopp til innhold

Prinsefisk – torsk i hvit saus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
121 planlagt
Prinsefisk – torsk i hvit saus

Denne klassiske torskeretten har lange tradisjoner i byen mellom de sju fjell. Historien forteller at den første gang ble servert en svensk prins på Bergensbesøk på midten av 1800-tallet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hvit saus

3 dl
Lettmelk
0.5 stk
Sitron
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel

Råkost

1 stk
Purre
3 stk
Gulrøtter

Torsk

500 gr
Villfanget torskeloin
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Poteter

450 gr
Nypoteter

Til servering

0.5 stk
Sitron i båter

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Råkost: Rasp gulrøtter og finsnitt purre. Bland sammen i skål. Hvit saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemel. Spe med melken gradvis mens du visper så det ikke blir klumper. La det småkoke i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Smak til med sitron.

Trinn 2

Ha salt på fisken og stek den i varm panne med litt smør til den er gyllen. Server fisken med hvit saus, poteter, råkost og sitronbåter.