Plukkfisk
O Velstand Velstand! Som mange andre norske klassikere var plukkfisk opprinnelig enkel hverdagsmat. Denne Vestlands-retten er fremdeles en favoritt – rett og slett fordi den smaker fabelaktig godt!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og skjær potetene i biter, kok dem møre uten salt. Saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter og smak til med muskat, salt og pepper.
-
Trinn 2
Mos potetene sammen med sausen.
-
Trinn 3
Skrell og kutt gulrøtter i terninger, kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Ha i erter og la det bli gjennomvarmt. Skjær fisken i biter og trekk i vann (uten salt da fisken er lettsaltet). Bland saus, gulrøtter, erter og fisk og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Stek løken brun i litt smør. Server plukkfisken med stekt løk og flatbrød.
Sprøstekt bacon er en vinner på plukkfisk! Hvis man ønsker å «utvikle» retten videre, kan den serveres med bløtkokte egg, olivenolje, hvitløkskrutonger eller friske urter.