Plukkfisk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Plukkfisk

2.8 i snitt
Plukkfisk

O Velstand Velstand! Som mange andre norske klassikere var plukkfisk opprinnelig enkel hverdagsmat. Denne Vestlands-retten er fremdeles en favoritt – rett og slett fordi den smaker fabelaktig godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 pose
Erter
400 gr
Poteter
8 dl
Helmelk
1 ts
Muskatnøtt
2 stk
Lettsaltet torskeloin
3 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
10 stk
Flatbrød

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell og skjær potetene i biter, kok dem møre uten salt. Saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter og smak til med muskat, salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Mos potetene sammen med sausen.

  3. Trinn 3

    Skrell og kutt gulrøtter i terninger, kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Ha i erter og la det bli gjennomvarmt. Skjær fisken i biter og trekk i vann (uten salt da fisken er lettsaltet). Bland saus, gulrøtter, erter og fisk og smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Stek løken brun i litt smør. Server plukkfisken med stekt løk og flatbrød.

Sprøstekt bacon er en vinner på plukkfisk! Hvis man ønsker å «utvikle» retten videre, kan den serveres med bløtkokte egg, olivenolje, hvitløkskrutonger eller friske urter.