Plukkfisk med torsk, gulrøtter og erter
Denne milde fiskestuingen kan du lage med alle typer fisk og fiskerester.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt skrelte poteter og gulrøtter i terninger og kok møre i lettsaltet vann i fem minutter. Det siste minuttet tilsettes erter. Sil av vannet.
-
Trinn 2
Skjær torskefileten på 1 cm terninger. Kok opp vann med salt og trekk torsken i 1 minutt. Ta vare på 2 dl av kokekraften.
-
Trinn 3
Smelt smør i en kjele og fres finhakket løk i 2 minutter. Tilsett hvetemel og spe med melk til en tykk, hvit saus. Kok i 2 minutter og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
-
Trinn 4
Ved servering blandes kokekraft, kokt fisk, kokte poteter og grønnsaker som til en lapskaus.
Tips!
Plukkfisk er en tradisjonsrik rett og ble ofte laget etter de store torskemåltider der det ofte var fisk igjen etter endt middag. Du kan gjerne bruke alle sorter fisk og fiskerester i stuingen. Stuingen er også fin å servere i terteskjell med finskåret gressløk til pynt.