Hopp til innhold

Pannetstekt torsk med pak choy

3.5 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
39 planlagt
Pannetstekt torsk med pak choy

En nydelig torskerett, med mange sødmefulle elementer, tar smaksløkene med på en reise til Asia.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Bakt løk

2 stk
Løk
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Pak choy

4 fedd
Hvitløk
1 stk
Pak choy
30 gr
Ingefær
1 ss
Sesamolje
1 ts
Sesamfrø
1 klype
Salt

Soyanøttesmør

3 ss
Soyasaus
0.5 stk
Sitron, saft
100 gr
Smør

Torskeloin

600 gr
Torskeloin
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løken i cm-tykke skiver og legg skivene i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak løken i ovn i ca. 15-20 minutter.

Trinn 2

Kutt hvitløk i tynne skiver og stek i en kjele med sesamolje og frø på lav temperatur.

Trinn 3

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og forvell pak choybladene i ca. 20 sekunder. Hell av vannet og ha dem i kjelen med hvitløk. Vend inn raspet ingefær.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og la det bli lysebrunt. Sett til side og la det brune melkestoffet synke til bunns. Hell forsiktig det klare lysebrune smøret over i en annen kjele. Bruk evt. en tesil – det meste av det brune melkestoffet vil bli igjen i silen. Rør inn soyasaus og presset sitron i det klare smøret. Varm opp, men ikke la det koke.

Trinn 5

Krydre torsken med salt og pepper. Pensle med olje og stek på skinnsiden på medium varme i ca. 6 minutter. Snu fisken og stek i 2 minutter til.

Trinn 6

Server pannestekt torsk med bakt løk, pak choy og soyanøttesmør.