Pannetstekt torsk med pak choy

En nydelig torskerett, med mange sødmefulle elementer, tar smaksløkene med på en reise til Asia.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løken i cm-tykke skiver og legg skivene i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak løken i ovn i ca. 15-20 minutter.
-
Trinn 2
Kutt hvitløk i tynne skiver og stek i en kjele med sesamolje og frø på lav temperatur.
-
Trinn 3
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og forvell pak choybladene i ca. 20 sekunder. Hell av vannet og ha dem i kjelen med hvitløk. Vend inn raspet ingefær.
-
Trinn 4
Smelt smør i en kjele og la det bli lysebrunt. Sett til side og la det brune melkestoffet synke til bunns. Hell forsiktig det klare lysebrune smøret over i en annen kjele. Bruk evt. en tesil – det meste av det brune melkestoffet vil bli igjen i silen. Rør inn soyasaus og presset sitron i det klare smøret. Varm opp, men ikke la det koke.
-
Trinn 5
Krydre torsken med salt og pepper. Pensle med olje og stek på skinnsiden på medium varme i ca. 6 minutter. Snu fisken og stek i 2 minutter til.
-
Trinn 6
Server pannestekt torsk med bakt løk, pak choy og soyanøttesmør.