Pannestekt torsk med potet- og ertemos | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Pannestekt torsk med potet- og ertemos

Pannestekt torsk med potet- og ertemos

Ingen vurderinger
Pannestekt torsk med potet- og ertemos

De fine, hvite torskefiletene kommer aller best til sin rett med et enkelt og mildt tilbehør – som denne potet- og ertemosen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Potet- og ertemos

600 gr
Nypoteter
350 gr
Erter, frosne
1 dl
Melk
1 ts
Dijonsennep
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Torsk

500 gr
Villfanget torskefilet
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
0.5 ts
Salt
1 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp vann i en kasserolle. Vask potetene, og del dem i fire. Skrell dem hvis de har grovt skall. Ha potetene i det kokende vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Ha i ertene de siste 2 minutter. Hell av vannet, ha i smør og melk og mos det sammen med en potetstapper eller en sleiv. Tilsett dijonsennep og smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Skrell og skjær løken i tynne strimler. Knus hvitløksfeddene. Krydre torskefileten med salt og pepper. Ha smør i en varm stekepanne, ha i løk, hvitløk og torsk og stek fisken 3-4 minutter på hver side. Server torsken sammen med potet- og ertemosen.

Tilsett gjerne litt hakket persille i potet- og ertemosen.