Pannestekt torsk med potet- og ertemos
De fine, hvite torskefiletene kommer aller best til sin rett med et enkelt og mildt tilbehør – som denne potet- og ertemosen.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp vann i en kasserolle. Vask potetene, og del dem i fire. Skrell dem hvis de har grovt skall. Ha potetene i det kokende vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
-
Trinn 2
Ha i ertene de siste 2 minutter. Hell av vannet, ha i smør og melk og mos det sammen med en potetstapper eller en sleiv. Tilsett dijonsennep og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Skrell og skjær løken i tynne strimler. Knus hvitløksfeddene. Krydre torskefileten med salt og pepper. Ha smør i en varm stekepanne, ha i løk, hvitløk og torsk og stek fisken 3-4 minutter på hver side. Server torsken sammen med potet- og ertemosen.
Tilsett gjerne litt hakket persille i potet- og ertemosen.