Hopp til innhold

Pannestekt torsk med ertepuré

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
5 ingredienser
552 planlagt
Pannestekt torsk med ertepuré

Perfekt puré! En av våre eldste kulturplanter er blant våre absolutte favorittledsagere til fiskeretter – og som puré er erten i sitt ess.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Erter REMA 1000
1 pk
Stjernebacon skivet 140 g, Gilde
400 gr
Poteter
1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Tin torsken. Kok potetene.

Trinn 2

Kok opp ertene og hell av vannet.

Trinn 3

Tilsett smør og kjør til puré. Smak til med salt og pepper. Spe med litt vann hvis den blir for tykk.

Trinn 4

Stek bacon sprøtt i en varm panne. Ha salt og pepper på fisken og stek den sammen med baconet. Ca 3 minutter på hver side. Øs baconfettet i pannen over fisken mens den steker. Server den pannestekte torsken med sprøstekt bacon, kokte poteter og ertepuré.