Pannestekt skrei med eggesmør
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. I denne retten serverer du den pannestekte skreien og eggesmøret i en superkombinasjon med hjemmelaget potetstappe.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Potetstappe: Skrell og kok potetene møre uten salt i vannet. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn kaldt smør i terninger. Spe med melk og smak til med salt.
-
Trinn 2
Eggesmør: Hardkok egg og skrell dem. Smelt smør. Del eggene på langs og på tvers med en eggedeler og bland det inn i smøret. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Fisk: Ross skinnet på fisken, det vil si å skrape av skjellene på skinnet med en kniv, fra halen og oppover. Ha salt på fisken og la den ligge i 10 min. Del fisken i serveringsstykker og skjær et par snitt i skinnet. Varm en panne på middels varme med solsikkeolje og legg fisken i med skinnsiden ned. Ha på litt nykvernet pepper og stek fisken i ca. 6 minutter på denne siden. Ha smør og knust hvitløksfedd i pannen. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile med skinnsiden opp. Server pannestekt skrei med potetstappe og deilig eggesmør.
Ha gjerne finhakket persille i eggesmøret.