Pannestekt skrei med eggesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Pannestekt skrei med eggesmør

Pannestekt skrei med eggesmør

5.0 i snitt
Pannestekt skrei med eggesmør

Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. I denne retten serverer du den pannestekte skreien og eggesmøret i en superkombinasjon med hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Fisk

1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Smør normalsaltet, Tine
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Potetstappe

500 gr
Mandelpoteter, 2,5 kg
3 dl
Helmelk
100 gr
Smør normalsaltet, Tine

Eggesmør

3 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
100 gr
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Potetstappe: Skrell og kok potetene møre uten salt i vannet. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn kaldt smør i terninger. Spe med melk og smak til med salt.

  2. Trinn 2

    Eggesmør: Hardkok egg og skrell dem. Smelt smør. Del eggene på langs og på tvers med en eggedeler og bland det inn i smøret. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Fisk: Ross skinnet på fisken, det vil si å skrape av skjellene på skinnet med en kniv, fra halen og oppover. Ha salt på fisken og la den ligge i 10 min. Del fisken i serveringsstykker og skjær et par snitt i skinnet. Varm en panne på middels varme med solsikkeolje og legg fisken i med skinnsiden ned. Ha på litt nykvernet pepper og stek fisken i ca. 6 minutter på denne siden. Ha smør og knust hvitløksfedd i pannen. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile med skinnsiden opp. Server pannestekt skrei med potetstappe og deilig eggesmør.

Ha gjerne finhakket persille i eggesmøret.