Panert torsk, sprø poteter og aioli
Fiskesnacks til middag? Når du panerer torsken får den en gyllen og fin overflate, som kanskje særlig faller i smak hos barn. Server sammen med sprø gulrot- og agurkstaver, ovsnbakte poteter og aioli.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 230°C.
-
Trinn 2
Skjær potetene i staver eller båter, vend dem i litt olje og dryss på salt. Spre potetstavene i en langpanne og stek dem i ovnen til de er gylne.
-
Trinn 3
Aioli: Visp sammen egg og raspet hvitløk. Hell smaksnøytral olje i en tynn stråle i blandingen mens du visper kraftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Visp til aiolien får en glatt majoneskonsistens. Tilsett presset sitron og salt. Hvis konsistensen blir for tykk, spe med litt kaldt vann for å få en mer luftig aioli.
-
Trinn 4
Skjær gulrøtter og agurk i staver.
-
Trinn 5
Del fiskestykkene i passende biter. Vend fiskestykkene godt i hvetemel blandet med salt. Varm en panne med olje og stek dem gylne. Press over sitron.
-
Trinn 6
Server umiddelbart med gulrot- og agurkstaver, stekte poteter og aioli.