Hopp til innhold

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker

3.9 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
238 planlagt
Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker

Rotfrukter er fargerike, søte og sunne. Når vi baker dem i ovnen blir de enda bedre.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsaker

2 stk
Rødbeter
2 stk
Gulrøtter
0.3 stk
Kålrot
4 fedd
Hele hvitløksfedd med skall
1 ts
Tørket rosmarin
2 ss
Olivenolje

Torsk

500 gr
Torskeloin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Pasta

250 gr
Penne fullkorn

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 210°C. Vask og skrell alle grønnsakene og skjær dem i like store biter. Ha grønnsakene i en langpanne sammen med hele hvitløksfedd og rosmarin. Hell over oljen og bland godt.

Trinn 2

Sett rotgrønnsakene i ovnen. Vend litt om på dem av og til underveis. Etter ca. 30 minutter legger du fiskestykkene i langpannen sammen med grønnsakene. Ha på salt og pepper og stek i ca. 10 minutter til fisken flaker seg når du trykker på den med en gaffel.

Trinn 3

Mens grønnsakene står i ovnen, kok penne etter anvisning på pakken og server ved siden av.