Hopp til innhold

Ovnsbakt torsk med koriander og chili

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
200 planlagt
Ovnsbakt torsk med koriander og chili

Same same but different: Det er stor smaksforskjell på fersk og tørket koriander. I Asia er det først og fremst de ferske krydderbladene som brukes. Som her – i en herlig, crunchy fiskerett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Torsk

460 gr
Torskeloin

Ris

3 dl
Middagsris

Topping

0.5 stk
Rød chili
2 neve
Koriander (spar halvparten til salsa)
2 ss
Griljermel
1 klype
Salt
5 ss
Olje
1 klype
Nykvernet pepper

Lun salsa

2 stk
Tomater
3 stk
Sjalottløk
0.5 stk
Rød chili
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Topping: Bland finhakket chili, hakket koriander, olje, griljermel, salt og pepper. Fordel toppingen på fiskestykkene.

Trinn 3

Bak fisken i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Lun salsa: Grovhakk tomater og sjalottløk og bland med finhakket chili. Fres alt i olje til en del av væsken fordamper. Tilsett salt, pepper og dryss over hakket koriander.

Trinn 5

Server den bakte torsken med lun salsa og kokt ris.

Server gjerne med presset lime og soyasaus.