Ovnsbakt torsk med koriander og chili | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Ovnsbakt torsk med koriander og chili

Ovnsbakt torsk med koriander og chili

4.7 i snitt
Ovnsbakt torsk med koriander og chili

Same same but different: Det er stor smaksforskjell på fersk og tørket koriander. I Asia er det først og fremst de ferske krydderbladene som brukes. Som her – i en herlig, crunchy fiskerett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Torsk

460 gr
Torskeloin

Ris

3 dl
Middagsris

Topping

0.5 stk
Rød chili
2 neve
Koriander (spar halvparten til salsa)
2 ss
Griljermel
1 klype
Salt
5 ss
Olje
1 klype
Nykvernet pepper

Lun salsa

2 stk
Tomater
3 stk
Sjalottløk
0.5 stk
Rød chili
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200°C. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Trinn 2

    Topping: Bland finhakket chili, hakket koriander, olje, griljermel, salt og pepper. Fordel toppingen på fiskestykkene.

  3. Trinn 3

    Bak fisken i ovnen i ca. 10 minutter.

  4. Trinn 4

    Lun salsa: Grovhakk tomater og sjalottløk og bland med finhakket chili. Fres alt i olje til en del av væsken fordamper. Tilsett salt, pepper og dryss over hakket koriander.

  5. Trinn 5

    Server den bakte torsken med lun salsa og kokt ris.

Server gjerne med presset lime og soyasaus.