Ovnsbakt torsk med grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Fisk på grillen Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

3.5 i snitt
Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Denne alt-i-en-form-retten med smak av hvitløk og tomat er ikke bare veldig god, den er også svært enkel å lage.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsaker

7 fedd
Hvitløk
1 pose
Grovkuttede familiefavoritter
2 ss
Olje

Torskefilet

400 gr
Torskefilet naturell
1 klype
Salt

Vend inn og smak til med

3 ss
Tomatpuré
2 dl
Créme fraîche
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ris

3 dl
Middagsris

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Still stekeovnen på 200 °C. Skrell hele hvitløksfedd og legg dem i en ildfast form og sett den inn i ovnen mens ovnen varmes opp.

  2. Trinn 2

    Kok ris etter anvisning på pakken. Når ovnen er varm, ta ut den ildfaste formen, tilsett olje og grønnsaksblandingen. Bak i ovnen i 10 minutter.

  3. Trinn 3

    Legg torsken i iskaldt vann med isbiter og dryss over rikelig med salt. (Dette gjør fisken fastere og mer saftig.)

  4. Trinn 4

    Ta ut formen og vend inn crème fraîche og tomatpuré. Krydre med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Server med kokt ris.

  6. Trinn 6

    Ta torsken ut av det kalde vannet og tørk den godt. Legg torsken på toppen av grønnsakene og stek i 8-10 minutter til.

Det lille ekstra

Vend litt honning og presset sitron i grønnsaksblandingen før den settes i ovnen. Server gjerne med hakket gressløk.