Hopp til innhold

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
454 planlagt
Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Ovnsbakt torsk noe av det enkleste du kan lage, samtidig som det smaker fabelaktig. Fisken og grønnsakene gjør seg selv i ovnen, slik at du raskt kan lage tilbehøret. La denne bli din nye hverdagsfavoritt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Poteter
2 stk
Tomat
1 stk
Fennikel
1 stk
Løk
3 stk
Gulrot
2 dl
Matfløte
2 pk
Torskefilet Raskt&Enkelt, Godehav
1 ts
Maizena
0.5 ts
Timian, tørket
6 dl
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
1 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Del poteter, løk, gulrot og fennikel i passe store biter og kok dem møre i grønnsaksbuljong.

Trinn 2

Ta opp grønnsakene og hell fløten i buljongen. La det koke litt inn. Smak til med hvitvinseddik, timian, salt og pepper. Rør maizena ut i litt kaldt vann og jevn sausen til du synes den har passe konsistens.

Trinn 3

Del fisken i passende stykker og legg dem i en ildfast form sammen med grønnsakene og tomater i skiver. Hell over sausen og bak i ovnen i ca. 10–15 minutter.

Server gjerne med frisk persille.