Melkekokt torsk med agurksalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene. Bland skivet agurk og finstrimlet løk i en stor bolle. Bland sukker, eddik, salt og pepper og hell det over agurken og løken. Kok opp melk og vann (3 dl vann per 4 dl med melk) med revet hvitløk. La det få trekke i 10 minutter før fisken legges i. Trekk fisken i ca. 10 minutter, til den er ferdig. Løft forsiktig ut fisken og legg den på en tallerken. Gi melken et nytt oppkok. Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i melken som en jevning. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Kjør sausen med stavmikser til den skummer. Hell sausen over fisken og server med agurksalat og kokte poteter.
Det smaker godt med litt finhakket gressløk i sausen.