Hopp til innhold

Melkekokt torsk med agurksalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
148 planlagt
Melkekokt torsk med agurksalat

Agurknyhet? Om noe, er denne retten basert på ekstra godt, gammelt nytt – norske torsketradisjoner. Og om du ikke har melkekokt mye i middagskarrieren din, har du her en virkelig velsmakende anledning.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
4 dl
Helmelk Tine
1 stk
Agurk
400 gr
Poteter
1 stk
Løk
2 ss
Hvetemel
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Bland skivet agurk og finstrimlet løk i en stor bolle. Bland sukker, eddik, salt og pepper og hell det over agurken og løken. Kok opp melk og vann (3 dl vann per 4 dl med melk) med revet hvitløk. La det få trekke i 10 minutter før fisken legges i. Trekk fisken i ca. 10 minutter, til den er ferdig. Løft forsiktig ut fisken og legg den på en tallerken. Gi melken et nytt oppkok. Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i melken som en jevning. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Kjør sausen med stavmikser til den skummer. Hell sausen over fisken og server med agurksalat og kokte poteter.

Det smaker godt med litt finhakket gressløk i sausen.