Melkekokt torsk med agurksalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Melkekokt torsk med agurksalat

Melkekokt torsk med agurksalat

3.5 i snitt
Melkekokt torsk med agurksalat

Agurknyhet? Om noe, er denne retten basert på ekstra godt, gammelt nytt – norske torsketradisjoner. Og om du ikke har melkekokt mye i middagskarrieren din, har du her en virkelig velsmakende anledning.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
4 dl
Helmelk Tine
1 stk
Agurk
400 gr
Poteter
1 stk
Løk
2 ss
Hvetemel
4 ss
Solsikkeolje REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvitvinseddik
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok potetene. Bland skivet agurk og finstrimlet løk i en stor bolle. Bland sukker, eddik, salt og pepper og hell det over agurken og løken. Kok opp melk og vann (3 dl vann per 4 dl med melk) med revet hvitløk. La det få trekke i 10 minutter før fisken legges i. Trekk fisken i ca. 10 minutter, til den er ferdig. Løft forsiktig ut fisken og legg den på en tallerken. Gi melken et nytt oppkok. Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i melken som en jevning. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Kjør sausen med stavmikser til den skummer. Hell sausen over fisken og server med agurksalat og kokte poteter.

Det smaker godt med litt finhakket gressløk i sausen.