Hopp til innhold

Lutefisk med bacon og ertestuing

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
6 ingredienser
74 planlagt
Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutter juleglede! Lutefisk med bacon og ertestuing er en kjærkommen mattradisjon i julen. Det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Lutefisk filet ca 1 kg MaxMat
1 pk
Ertestuing Bama
500 gr
Poteter
1 pk
Lutefisk bacon 250 g Nordfjord
4 stk
Gulrot
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.

Trinn 2

Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.

Trinn 3

Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.

TIPS!

Kålrotstappe og sennep smaker godt til.