Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutter juleglede! Lutefisk med bacon og ertestuing er en kjærkommen mattradisjon i julen. Det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.
Velg antall personer
Voksne
8
Barn
0
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.
Trinn 2
Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.
Trinn 3
Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.
TIPS!
Kålrotstappe og sennep smaker godt til.