Grillet torsk med fennikel og parmesan
Bonusen av å tilberede torskemiddagen på grillen, er den deilige røyksmaken på fisk og grønnsaker.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tenn grillen.
-
Trinn 2
Ha 1 dl salt i en liter iskaldt vann (gjerne med noen isbiter). Ta torskefileten ut av aluminiumsformen og legg den i isvannet. La fileten ligge der i minst 10 minutter.
-
Trinn 3
Ha skivet fennikel, finhakket hvitløk, hermetiske tomater og olivenolje i aluminiumsformen og grill i ca. 10 minutter – så det koker viltert og kanskje blir litt brent langs kanten.
-
Trinn 4
Ta torsken ut av vannet og tørk av den med kjøkkenpapir. Stryk litt sennep på undersiden av hver filet. Dytt grønnsakene ut til siden i aluminiumsformen, og legg torsken i midten. Dryss over revet parmesan og krydre med pepper. La stå på grillen i 8-10 minutter, til fisken er ferdig og flaker seg fint. Har du kulegrill, sett på lokk underveis, så får fisken fin røyksmak.
-
Trinn 5
Imens, del ciabattaene i to på langs. Legg dem i utkanten av grillen. La grille i 2-3 minutter på hver side så de blir gjennomvarme og gyllenbrune. Pensle med litt olivenolje før servering.