Grillet torsk med fennikel og parmesan | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Grillet torsk med fennikel og parmesan

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
185 planlagt
Grillet torsk med fennikel og parmesan

Bonusen av å tilberede torskemiddagen på grillen, er den deilige røyksmaken på fisk og grønnsaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Torsk

500 gr
Torskefilet
1 ts
Dijonsennep
30 gr
Revet parmesan
1 dl
Salt
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

1 stk
Fennikel
3 fedd
Hvitløk
1 boks
Hakkede tomater
3 ss
Olivenolje

Ciabatta

1 pk
Ciabatta

Slik gjør du

Trinn 1

Tenn grillen.

Trinn 2

Ha 1 dl salt i en liter iskaldt vann (gjerne med noen isbiter). Ta torskefileten ut av aluminiumsformen og legg den i isvannet. La fileten ligge der i minst 10 minutter.

Trinn 3

Ha skivet fennikel, finhakket hvitløk, hermetiske tomater og olivenolje i aluminiumsformen og grill i ca. 10 minutter – så det koker viltert og kanskje blir litt brent langs kanten.

Trinn 4

Ta torsken ut av vannet og tørk av den med kjøkkenpapir. Stryk litt sennep på undersiden av hver filet. Dytt grønnsakene ut til siden i aluminiumsformen, og legg torsken i midten. Dryss over revet parmesan og krydre med pepper. La stå på grillen i 8-10 minutter, til fisken er ferdig og flaker seg fint. Har du kulegrill, sett på lokk underveis, så får fisken fin røyksmak.

Trinn 5

Imens, del ciabattaene i to på langs. Legg dem i utkanten av grillen. La grille i 2-3 minutter på hver side så de blir gjennomvarme og gyllenbrune. Pensle med litt olivenolje før servering.