Gaspacho med bakt torsk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Gaspacho med bakt torsk

Gaspacho med bakt torsk

Ingen vurderinger
Gaspacho med bakt torsk

Sval suppe for varme vårdager! Den spanske nasjonalretten, gazpacho, har blitt en favoritt på norske sommermenyer. Heldigvis smaker denne suppen akkurat like godt i april og mai også – her servert med herlig, flaket torsk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsaker

1 stk
Agurk
2 stk
Klasetomater
1 stk
Rød paprika
2 stk
Løk, 4-pk
3 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
2 ss
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Pepper

Suppe

2 boks
Hakkede tomater
0.5 stk
Sitron, saft
1 klype
Salt
4
Tabasco
2 ss
Kaldpresset olivenolje
1 klype
Pepper

Torsk

250 gr
Lettsaltet torsk
2 ss
Kaldpresset olivenolje

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Skrell agurken og del den i to på langs. Vask og del tomatene i fire. Dryss på salt, legg det i et dørslag og la det renne av i ca. en time – da blir smaken mer konsentrert. Press mest mulig vann ut av agurken og tomatene. Sett ovnen på 280˚C på grill.

 2. Trinn 2

  Vask og del paprika i to på langs, pensle med olje og grill med snittflaten ned til skinnet er svart. Legg paprikaen i en tett pose, avkjøl og ta vekk skinnet. Senk ovnstemperaturen til 180˚C. Skrell og skjær løk og hvitløk i skiver, ha på salt og pepper og bak dem i ovnen i 10 min.

 3. Trinn 3

  Sil av hermetiske tomater, ta vare på juicen. Ha paprika, hermetiske tomater, agurk og frisk tomat, løk og hvitløk i en blender og kjør til en tykk konsistens, spe med olivenolje og smak til med tabasco, salt, pepper og frisk sitron. (Juster evt. suppen med tomatjuicen.)

 4. Trinn 4

  Tørk torsken med et kjøkkenpapir og ha på litt olivenolje. Bak den i ovnen i ca. 8 min. til den flaker seg. Server suppen med deilig flaket torsk.

Ha gjerne finhakkede friske urter på toppen.