Gaspacho med bakt torsk

Sval suppe for varme vårdager! Den spanske nasjonalretten, gazpacho, har blitt en favoritt på norske sommermenyer. Heldigvis smaker denne suppen akkurat like godt i april og mai også – her servert med herlig, flaket torsk.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell agurken og del den i to på langs. Vask og del tomatene i fire. Dryss på salt, legg det i et dørslag og la det renne av i ca. en time – da blir smaken mer konsentrert. Press mest mulig vann ut av agurken og tomatene. Sett ovnen på 280˚C på grill.
-
Trinn 2
Vask og del paprika i to på langs, pensle med olje og grill med snittflaten ned til skinnet er svart. Legg paprikaen i en tett pose, avkjøl og ta vekk skinnet. Senk ovnstemperaturen til 180˚C. Skrell og skjær løk og hvitløk i skiver, ha på salt og pepper og bak dem i ovnen i 10 min.
-
Trinn 3
Sil av hermetiske tomater, ta vare på juicen. Ha paprika, hermetiske tomater, agurk og frisk tomat, løk og hvitløk i en blender og kjør til en tykk konsistens, spe med olivenolje og smak til med tabasco, salt, pepper og frisk sitron. (Juster evt. suppen med tomatjuicen.)
-
Trinn 4
Tørk torsken med et kjøkkenpapir og ha på litt olivenolje. Bak den i ovnen i ca. 8 min. til den flaker seg. Server suppen med deilig flaket torsk.
Ha gjerne finhakkede friske urter på toppen.