Hopp til innhold

Fransk fiskesuppe

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
182 planlagt
Fransk fiskesuppe

Denne bouillabaisse-inspirerte rivieraretten er en lett og krydret torskesuppe – tilpass chilimengden etter hvor sterk du vil ha den. En spesielt god og varmende middag på kjølige sommerkvelder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
200 gr
Poteter
1 stk
Rød chili
1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 stk
Appelsin
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrot
1 boks
3 fedd
Hvitløk
1 l
Grønnsaksbuljong
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Tin fisken. Finhakk hvitløken. Rens og skjær chili, løk, fennikel, poteter og gulrot i skiver.

Trinn 2

Fres det i en gryte med litt olivenolje.

Trinn 3

Tilsett hvitvinseddik, la det dampe ut og ha i hermetiske tomater og grønnsaksbuljong. La suppen koke i ca. 30 minutter under lokk. Smak til med presset appelsin, salt og pepper.

Trinn 4

Skjær torsken i biter. Ha dem i suppen og trekk på svak varme til fisken er ferdig, ca. 3-6 minutter.

Server gjerne med godt brød. Aioli smaker godt til!