Hopp til innhold

Fiskeveloute – fransk fiskesuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
146 planlagt
Fiskeveloute – fransk fiskesuppe

Fisk i fløyel! Veloute er en av de klassiske, franske sausene. Navnet kommer av “velour” og sausen kan serveres til så mangt – i denne oppskriften forvandles den til en herlig fiskesuppe.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 potte
Dill, liten
1 pose
Bukettblanding REMA 1000
1 pk
Torskeloin 500 g frossen
1 pose
Hvitløksbaguetter REMA 1000
1 ss
Hvitvinseddik
3 ss
Smør
8 dl
Grønnsaksbuljong
3 ss
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp og ha i grønnsaksblandingen. Kok opp igjen. Legg i fiskestykkene og la den trekke i ca. 10 minutter. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server suppen med frisk hakket dill og med hvitløksbaguetter til.

Trinn 2

Tin fisken og del den i biter. Stek hvitløksbaguetter etter anvisning på pakken. Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med buljongen mens du visper så det ikke klumper seg.