Fiskegryte med blåskjell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Fiskegryte med blåskjell

Fiskegryte med blåskjell

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
295 planlagt
Fiskegryte med blåskjell

På med blådressen – blåskjell er fabelaktig festmat, men kan like gjerne nytes som hverdagsmiddag. Og aller best smaker de nydampede skjellene nå på vinteren, før vårløsning og gytesesong.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Blåskjell
500 gr
Torskeloin
250 gr
Strimlet laksefilet
2 stk
Tomater
1 stk
Sitron
2 stk
Appelsiner
1 stk
Fennikel
1 stk
Sellerirot
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
1 ss
Tomatpuré
1 potte
Kruspersille
1 dl
Hvitvin
1 dl
God olivenolje
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten.)
2 stk
Stjerneanis

Slik gjør du

Trinn 1

Tin torsken. Damp blåskjell under lokk i en kjele med hvitvin i ca. 5 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de som ikke har åpnet seg. Løft ut skjellene, sil kokekraften og ta vare på den.

Trinn 2

Skjær et kryss på toppen av tomatene og senk dem ned i kokende vann til skallet begynner å løsne. Ta dem raskt over i iskaldt vann.

Trinn 3

Dra av skinnet, del hver tomat i to og fjern kjernene.

Trinn 4

Riv skall av vasket sitron og 1/4 av appelsinene. Press saften av appelsinene.

Trinn 5

Skjær fennikel, sellerirot, løk, chili og hvitløk i skiver. Surr det i god olivenolje i en stor gryte på svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter.

Trinn 6

Ha i grønnsaksbuljong og blåskjellkraften, tomater, stjerneanis, appelsin- og sitronskall og appelsinsaft. Kok opp. Skjær torsken i biter. Legg torsk og laks i gryten og la det trekke i 7-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett blåskjellene, rens gjerne noen av dem. Dryss over hakket persille rett før servering.