Hopp til innhold

Fiskegrateng med råkost

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
584 planlagt
Fiskegrateng med råkost

Heit i toppen! Grateng kommer fra franske "gratin" og denne gratinerte fiskeretten kommer høyt på listen over tidenes middagsfavoritter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pose
Råkost Bama
1 pose
Torskeporsjoner 800 g frossen Godehav
1 stk
Blomkål
7 dl
Lettmelk Tine
200 gr
Macaroni REMA 1000
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
2 ss
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Tin torsken på kjøkkenpapir og del i biter. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kok makaroni i lettsaltet vann. Kutt blomkål i små buketter og kok de sammen med makaroni de siste 4 minuttene. Skyll raskt i kaldt vann og ha det i en ildfast form sammen med fisken.

Trinn 2

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 3

Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Visp eggehviten stiv.

Trinn 4

Bland den hvite sausen med makaroni, blomkål og fisk og vend til slutt forsiktig inn den luftige eggehviten. Dryss over griljermel og stek gratengen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til gyllen. Server Bama Råkost sammen med gratengen.

Smeltet smør og frisk sitron er gode tilbehør.