Fiskegrateng med råkost

Heit i toppen! Grateng kommer fra franske "gratin" og denne gratinerte fiskeretten kommer høyt på listen over tidenes middagsfavoritter.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Tin torsken på kjøkkenpapir og del i biter. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kok makaroni i lettsaltet vann. Kutt blomkål i små buketter og kok de sammen med makaroni de siste 4 minuttene. Skyll raskt i kaldt vann og ha det i en ildfast form sammen med fisken.
Trinn 2
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Trinn 3
Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noen minutter og visp inn eggeplommene. Visp eggehviten stiv.
Trinn 4
Bland den hvite sausen med makaroni, blomkål og fisk og vend til slutt forsiktig inn den luftige eggehviten. Dryss over griljermel og stek gratengen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til gyllen. Server Bama Råkost sammen med gratengen.
Smeltet smør og frisk sitron er gode tilbehør.