«Blackened» torsk med grønnkålsalat
(OBS: Fisken skal marineres i 3-4 timer) Serveres på japanske restauranter verden rundt – nå også hjemme hos deg?
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha finhakket ingefær (spar halvparten til grønnkålen), soyasaus, honning, revet hvitløk, eddik og pepper i en bolle og bland godt. Legg fiskestykkene i en plastpose og hell over marinaden. La fisken marinere i 3-4 timer. Du kan også legge fisken i marinade kvelden før – da tilbereder du middagen på 20 minutter.
-
Trinn 2
Sett stekeovnen på 250°C.
-
Trinn 3
Fjern den grove stilken på grønnkålen og riv den i grove biter. La den fosskoke i lettsaltet vann i 30 sekunder. Avkjøl raskt og tørk godt. Finhakk hvitløk, chili, ingefær, purre og sjalottløk og stek i olivenolje til løken er myk. Tilsett grønnkål og sesamfrø og fres godt. Krydre med nykvernet pepper.
-
Trinn 4
Bak fisken i marinaden midt i ovnen i 7 minutter. Server Blackened cod sammen med grønnkålen.