Bergensk fiskesuppe med torsk

Grådig go’ fiskesuppe! Det finnes utallige varianter av denne herlige retten. Vår versjon lages med sei og strimlede rotgrønnsaker, og med reker for ekstra smak.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Bland hvetemel og solsikkeolje og rør det inn i suppen, kok til det begynner å tykne. Smak så til med salt, pepper, timian og eddik.
Trinn 2
Tin og rens rekene. Kok rekeskallene i vann (8 dl pr 400 g reker) i ca. 3 minutter. Løft ut skallene og kok opp kraften på nytt. Sil evt. kraften ren for skallrester.
Trinn 3
Kutt grønnsakene i strimler og ha dem i kraften. La det trekke et par minutter. Tilsett fløte og kok opp.
Trinn 4
Del torskefilet i passe biter og ha det i gryten. La trekke til fisken er ferdig. Ha i reker rett før servering og dryss over med frisk dill.
Server gjerne baguetter med godt smør til.