Hopp til innhold

Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
228 planlagt
Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Søtpotetpuré

1 stk
Appelsin, saft
400 gr
Søtpotet
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Fisk

600 gr
Skreifilet

Olivenblanding

2 stk
Egg
100 gr
Smør
1 stk
Løk
2 ss
Kapers
2 ss
Hakket persille
0.5 glass
Sorte oliven

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 180°C, varmluft.

Trinn 2

Ha salt og pepper på torsken og bak i ovnen i 8-10 minutter.

Trinn 3

Skrell og del søtpoteter i jevne biter. Kok dem møre i vann med appelsinskall. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen og damp bort overflødig væske. Kjør søtpotetene i blender med smør, olje og appelsinjuice. Smak til med salt. Topp den bakte torsken med olivenblandingen og server med søtpotetpuré.

Trinn 4

Kok eggene i ca. 8 minutter. Skrell og grovhakk dem. Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett de grovhakkede eggene, kapers og sorte oliven. Bland tilslutt inn finhakket persille.