Bakt skrei med oliven, kapers og løk

Fiskekjøtt fra våre kalde farvann, en typisk middelhavsk smørblanding med kapers, oliven, løk og persille – og en eksotisk søtpotetpuré med smak av appelsin. Velbekomme!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place. Sett ovnen på 180°C, varmluft.
Trinn 2
Ha salt og pepper på torsken og bak i ovnen i 8-10 minutter.
Trinn 3
Skrell og del søtpoteter i jevne biter. Kok dem møre i vann med appelsinskall. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen og damp bort overflødig væske. Kjør søtpotetene i blender med smør, olje og appelsinjuice. Smak til med salt. Topp den bakte torsken med olivenblandingen og server med søtpotetpuré.
Trinn 4
Kok eggene i ca. 8 minutter. Skrell og grovhakk dem. Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket løk og la det surre i 3-4 minutter. Tilsett de grovhakkede eggene, kapers og sorte oliven. Bland tilslutt inn finhakket persille.