Hjemmelagde fiskekaker av sei

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin fisken. Kok potetene. Skjær fisken i biter og kjør fisk og salt på medium hastighet i en foodprocessor til smidig blanding. Tilsett egg og potetmel og øk hastigheten. Spe inn fløten til en jevn og fin fiskefarse. Smak til med nykvernet pepper og evt. mer salt.
-
Trinn 2
Varm en panne med olje og smør. Dypp en skje i kaldt vann og form fine flate fiskekaker. Stek dem gylne i 2-3 minutter på hver side.
-
Trinn 3
Smelt smør sammen med karri i en kjele, ha i hvetemel og bland. Spe med melk mens du rører jevnt til det koker. La sausen småkoke i 3-5 minutter og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Skrell og del gulrot i skiver, kok dem møre i lettsaltet vann med smør. Server seikaker med kokte poteter og gulrøtter, karrisaus og hakket gressløk på toppen.