Hjemmelagde fiskekaker av sei | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Sei Hjemmelagde fiskekaker av sei

Hjemmelagde fiskekaker av sei

4.0 i snitt
Hjemmelagde fiskekaker av sei
Denne torskefisken er full av smak og passer utmerket i middager med smaksrikt tilbehør. Med denne oppskriften lager du dine egne saftige seikaker, og serverer dem med en fyldig karrisaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Seikaker

500 gr
Seifilet
1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
3 dl
Kremfløte
1 ss
Potetmel
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
50 gr
Smør normalsaltet, Tine

Karrisaus

1 ts
Karripulver, 65g, Black Boy
3 dl
Helmelk
15 gr
Smør normalsaltet, Tine
15 gr
Hvetemel

Gulrøtter

2 stk
Gulrot
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Poteter

400 gr
Poteter, løsvekt
2 ss
Gressløk, liten potte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tin fisken. Kok potetene. Skjær fisken i biter og kjør fisk og salt på medium hastighet i en foodprocessor til smidig blanding. Tilsett egg og potetmel og øk hastigheten. Spe inn fløten til en jevn og fin fiskefarse. Smak til med nykvernet pepper og evt. mer salt.

  2. Trinn 2

    Varm en panne med olje og smør. Dypp en skje i kaldt vann og form fine flate fiskekaker. Stek dem gylne i 2-3 minutter på hver side.

  3. Trinn 3

    Smelt smør sammen med karri i en kjele, ha i hvetemel og bland. Spe med melk mens du rører jevnt til det koker. La sausen småkoke i 3-5 minutter og smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Skrell og del gulrot i skiver, kok dem møre i lettsaltet vann med smør. Server seikaker med kokte poteter og gulrøtter, karrisaus og hakket gressløk på toppen.